vrijdag 17 juni 2016

Spaghetti met tonijn, ansjovis en kruiden

Een lekker en gemakkelijk recept. Schrik niet van de hoeveelheid olie: het is gezonde olijfolie. Als je minder gebruikt, is het resultaat niet smeuïg genoeg. Als je meer groenten wil hebben, geef er dan een salade bij. De hoeveelheden zijn voor 2 personen.




Ingredienten
250 g verse spaghetti, of 125 g gedroogde pasta
1 blikje tonijn, à 200 g (uitlekgewicht 150 g)
6 ansjovis filets in olie
2 el verse peterselie
15 g verse basilicum
15 blaadjes salie
150 ml olijfolie
zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding
Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de kruiden fijn, en de ansjovis in kleine stukjes.
Meng de tonijn, ansjovis en kruiden.
Verhit de olijfolie en bak het mengsel ca 3 minuten zachtjes. Breng op smaak met zout en peper.
Wanneer de pasta gaar is, giet hem af. Voeg het tonijnmengsel toe en meng goed door elkaar.
Dien op.

Bron: Tip culinair
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...