dinsdag 24 februari 2009

Murgike köfte



Dit is wederom een lekker receptje dat ik al heel lang heb, en af en toe eens maak.
Dat had ik ook een aantal weken geleden gedaan, maar toen had ik voor twee keer gemaakt. Omdat ik vanavond weinig tijd had, vond ik het een goed moment het uit de vriezer te halen.



Ingredienten
500 g kipgehakt
5 el slagroom
3 takjes verse koriander
stukje van 3x3 cm gemberwortel
2 uien
¼ tl kurkuma
¼ tl komijnpoeder
¼ tl korianderpoeder
¼ tl cayennepeper
1 el tomatenpuree
4 teentjes knoflook
2 el maïzena
1 tl garam masala
6 el olie

Bereiding
Maal gember, ui en knoflook fijn.
Meng gehakt, maïzena en de helft van het uimengsel. Maak er balletjes van.
Stoom of bak de balletjes gaar.
Bak het uimengsel met garam masala, kurkuma, komijn, koriander, zout en cayennepeper.
Voeg tomatenpuree, slagroom en 2 dl water toe. Voeg de gehaktballen toe.
Laat in 10 minuten gaar stoven.

Ik heb Indische sperzieboontjes en witte rijst erbij geserveerd.


Bron: Tip Culinair



Murgike köfte

This is a recipe I have had for a long time. Sometimes I still make it, which I have done a few weeks ago. I cooked it four portions and froze two of them. Because this evening I didn't have much time, I decided it was as good a time as any to get it out of the freezer. Serves four persons.

Ingredients
500 g chopped chickenmeat
5 tbsp cream
3 sprigs fresh coriander
1x1 inch piece of root ginger
2 onions
¼ tsp turmeric
¼ tsp coriander powder
¼ tsp cayenne
1 tbsp tomato purée
4 cloves of garlic
2 tbsp cornflour
1 tsp garam masala
6 tbsp olie

Method
Chop ginger, onion and garlic finely (use a food processor).
Mix the chopped meat, corn flour and half of the onionmix. Maak little meatballs.
Steam or cook them until they are done.

Fry the onion mix with the garma masala, turmeric, coriander, salt and cayenne.
Add tomato purée, cream and 200 ml water. Add the meatballs.
Let simmer for 10 minutes.

I served it with Indonesian green beans and white rice.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...