zaterdag 27 juni 2009

Muffins





Ingredienten
Voor 18 kleine muffins of 9 grote
3 eieren
300 ml karnemelk
90 gram boter
1 tl vanille essence
300 gram gezeefde bloem
1 zakje bakpoeder
1/2 tl zout
3 el lichtbruine basterdsuiker
250 gram blauwe bessen
45 gram gezeefde bloem
150 gram lichtbruine basterdsuiker

Bereiding
Smelt de boter en laat het afkoelen.
Meng de karnemelk met de eieren, vanille extract en boter.
Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder, het zout en de suiker.
Meng in een derde kom de bessen met 45 gram bloem en 150 gram suiker.
Meng alles door elkaar.
Schep het mengsel in een muffintray.
Bak ze 25 minuten op 200 graden.

Muffins



Ingredients
3 eggs
300 ml buttermilk
90 g butter
1 tl vanilla extract
300 g flour, sifted
1 sachet baking powder
½ tsp salt
3 tbsp sugar

250 g blueberries
45 g flour, sifted
150 g sugar (lightbrown, if possible)

Method
Melt the butter and let cool.
Mix buttermilk, eggs, vanilla extract and butter in a large bowl.
Mix flour, baking powder, salt and 3 tbsp sugar in a second bowl.
Mix the blue berries with 45 g flour and 150 g sugar in a third bowl.
Mix everything together. Do not mix too thoroughly, just enough to wet all the dry ingredients.
Put the dough in a muffin tray. Tip: use an ice scoop.
Bake 25 minutes in an oven preheated to 200°C.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...