
Dit leek eerst een fris gerecht met de appel en munt. Het was het toch niet, door de pepers. Het was lekker, voor herhaling vatbaar.

Ingredienten
1 groene appel, bijv. Granny Smith, geschild, in stukjes
4 el verse korianderblaadjes
2 el verse muntblaadjes
120 ml yoghurt
3 el verse roomkaas, zoals ricotta
2 verse groene chilies, zonder zaad en fijngehakt
1 bosje lente-uitjes, in ringetjes
1 tl zout
1 tl suiker
1 tl verse knoflook
1 tl verse gember
1 el olie
200 g kipfilet, in hapklare blokjes
25 g rozijnen (ik heb krenten gebruikt)
Bereiding
Doe appel, 3 el van de koriander, de munt, yoghurt, ricotta, chilies, lente-uitjes, zout, suiker, knoflook en gember in een keukenmachine en maal fijn.
Verhit de olie in een wok en voeg het appelmengsel toe. Bak 2 minuten op laag vuur.
Voeg kipfilet toe en roer. Bak 10-15 minuten tot de kip gaar is.
Roer de rozijnen erdoor. Garneer met de achtergehouden koriander. Lekker met rijst.

Balti Chicken in Hara Masala sauce
This seems to be a fresh dish, becaus of the apple and mint. But it isn't because of the chilies. But it was a nice dish, which I expect te make again.

Ingredients
1 green eating apple, peeled, cored and cut in small cubes
4 tbsp fresh coriander leaves
2 tbsp fresh mint leaves
120 ml yogurt
3 tbsp fromage frais or ricotta
2 fresh green chilies, deseeded and chopped
1 bunch of spring onions, in little rings
1 tsp salt
1 tsp sugar
1 tsp fresh garlic (1 clove)
1 tsp gresh ginger root
1 tbsp oil
200 g chicken breast, in bitesize cubes
25 g raisins, or sultanas
Method
Put apple, 3 tbsp of the coriander leaves, mint leaves, yogurt, ricotta, chilies, spring onions, salt, garlic, sugar en ginger in a food processor and process.
Heat some oil in a large frying pan. Pour in the mixture. Cook for 2 minutes.
Add chicken cubes and cook until done, approx. 10 - 15 minutes.
Stir in the sultanas. Serve with rice and fresh coriander on top.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten