dinsdag 9 februari 2010

Tilapia in tamarindesaus



Ik had tilapia gekocht en was op zoek naar een recept. Toen ik het recept op de blog van closetcooking zag, leek het me meteen wel wat. Ik had ook alle andere ingredienten, dus waarom niet? Het recept staat hier op de site van closetcooking. Hieronder volgt de Nederlandse vertaling.



Verhit
½ el tamarindepasta,
1 el water,
1 el limoensap,
1 el vissaus,
1 el palmsuiker of bruine suiker,
1 tl chilisaus (optioneel),
½ tl garnalenpasta,
1 teentje gehakte knoflook en
1 tl geraspte verse gember
in een klein pannetje.
Proef de saus of alle smaken (zoet, zuur, zout, scherp) in balans zijn. Zo niet, voeg nog wat toe van wat je vindt dat er ontbreekt.

Leg de tilapia in een ovenschaal en giet de saus erover. Dek af met aluminiumfolie.
Bak 15-20 minuten in een oven van 180°C.

Serveer met de saus, gehakte lente-ui en rode chili. Ik heb er gekookte sperziebonen en rijst bij gegeven.


Tilapia in tamarind sauce

I saw this recipe on the blog of Closetcooking. I had bought tilapia and was looking for ideas for how to cook it. When I saw this recipe, I immediately liked it. I had all the other ingredients at home, so I gave it a shot. And it tasted very good indeed. Thanks Kevin, for sharing this recipe.



Take a look here for the recipe.

It was indeed a lovely recipe. I served it with cooked green beans and rice.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...