zaterdag 28 augustus 2010

Rundergehakt met adobo en ananas



Ik had nog wat over van de adobo die ik onlangs gemaakt had. Ik zag een recept in het boek van Rick Bayless staan, dat deze saus met ananas combineerde. Het leek me een goed idee. Ik nam het idee mee en verzon de rest zelf. Het was lekker en simpel (dat wil zeggen, als je de adobo eenmaal hebt). Dit heb ik gedaan:



Hak 1 courgette in blokjes en snipper 1 ui. Bak de courgette en ui tot ze redelijk zacht zijn. Voeg 200 g rundergehakt toe en bak het rul en tot het niet meer roze ziet.
Voeg 1 grote el adobo toe en roer erdoor. Doe er een scheutje water door. Aan het eind van de bereidingstijd, voeg 1 blikje ananasblokjes toe en een beetje van het sap. Breng op smaak met zout. Ik heb het geserveerd op tarwetortilla's.



Minced meat with adobo and pineapple

I had some adobo left, which I made the other day. I had seen a recipe in a book of Rick Bayless that combined the adobo with pineapple. It seemed a good idea to me, and today I gave it a try. I took the idea and made the rest up. It was nice and easy (that is, once you have the adobo). This is what I did.

Cube 1 courgette (zucchini) and chop 1 onion finely. Fry the courgette and onion until soft. Add 200 g (ca. ½ pound) minced beef and fry until no longer pink colored. Add 1 heaped tbsp adobo and a little water and stir to combine. At the end of the cooking time, add 1 little can pineapple chunks and some of the juices. Warm through. Season to taste with salt. I served it on flour tortillas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...