woensdag 18 mei 2011

Groentecurry met ui en paprika



Een groente bijgerecht voor Indiase maaltijden. Ik heb met opzet geen pepers toegevoegd, omdat het kipgerecht waarbij ik het serveerde al gepeperd was (recept volgt). Dit gerecht smaakt een beetje zoetig, kruidig en zacht.



Snijd 1 ui in plakjes en 1 paprika in stukjes. Verhit olie in een koekenpan en bak de ui tot ze zacht is. Voeg 1 teen knoflook, geperst, toe en 1 tl komijnpoeder, 1 tl gemalen korianderzaad en ¼ tl kurkuma. Roer goed. Voeg de paprika toe en bak een paar minuten mee. Voeg dan een klein stukje santen en wat water toe. Wanneer alles gaar is, voeg je nog een scheutje citroensap toe, niet teveel.


QR-code:





Curry with onion and bell pepper

A vegetable side dish for Indian meals. I intentionally did not add chillies, because the chicken dish I served it with was already quite hot (recipe will be blogged about later). This dish tastes a little sweet, spicy (not hot) and soft.

Slice 1 onion. Chop 1 bell pepper. Heat oil in a frying pan and fry the onion until soft. Add 1 clove of garlic, crushed, and 1 tsp ground cumin, 1 tsp ground coriander and ¼ tsp turmeric. Stir. Add the bell pepper and fry a few minutes. Add a small piece of santen (more or less solid coconut cream) and some water (or substitute the santen and water with coconutmilk) and stir to combine. When everything is done, add a splash of lemon juice to cut through the coconut, but not so much to make it taste sour.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...