zaterdag 27 augustus 2011

Knapperige salade met aziatische dressing



Deze salade heb ik geserveerd bij een kipgerecht, waaraan ik binnenkort een blogpost zal wijden. In dit kipgerecht zit santen. Deze salade past er uitstekend bij, omdat de salade lekker fris is, wat een goede tegenhanger is voor de toch wat vettige santen. Ik heb het idee uit het boek "Rick Stein ontdekt de Orient". De salade stuur ik in voor het Foodblog Event Augustus 2011.



Je kunt elke groente gebruiken die je wilt, zolang er maar wat knapperigs bij is. Ik heb het als volgt gedaan:
Kook sperziebonen zo gaar als je lekker vindt, en laat afkoelen. Snijd 1 gele paprika in repen. Roer door elkaar. Voeg taugé toe en 1 fijngesneden rood pepertje.

De dressing geeft de salade zijn typerende smaak.
Doe 4 tl limoensap, 2 tl suiker, ¼ tl garnalenpasta (trassi) in een kommetje en roer tot de suiker is opgelost. Klop dan 1 el plantaardige olie erdoor.

Roer de dressing door de salade, en roer er een paar eetlepels gemalen kokos doorheen. Heerlijk!


Rick Stein ontdekt de Oriënt


Fresh crunchy salad with asian dressing

I served this salad with a chicken dish, about which I will blog soon. This chicken dish contains santen (coconut cream). This salad counterparts the fattiness of the santen beautifully with it's freshness. I got the idea from the book "Rick Stein's Far Eastern Odyssee" (I own the Dutch version).



You can take every vegetable you like, as long as there is something crunchy in it. I did the following.
Cook green beans to your liking. Let cool and put in a bowl. Slice 1 yellow bell pepper in strips, add to the bowl. Add some bean sprouts, and 1 finely chopped chilli.

The dressing gives this salad it's typical taste.
Put 4 tsp lime juice, 2 tsp sugar, ¼ tsp shrimp paste (trassi or blacan) in a little bowl. Stir until the sugar has dissolved. Then beat in 1 tbsp vegetable oil.

Mix the salad and dressing, then stir through a few tablespoons of desiccated coconut. Enjoy!

2 opmerkingen:

  1. Lijkt me een heerlijke salade! Ik heb het boek ook, maar eerlijk gezegd nog niets uit gemaakt. Ga het maar eens uit de boekenkast halen.
    groeten, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kom hier via het foodblogevent. Ook jouw bijdrage ziet er lekker uit.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...