vrijdag 14 oktober 2011

Pasta met pompoen



Een lekker gerecht. Een klassieke combinatie, pompoen met salie. Ik heb er ook gerookte spekjes bij gedaan, voor het zoute, en dat combineerde erg goed met het zoete van de geitenkaas. De pijnboompitjes zorgden voor een lekker crunch. Zeer geslaagd gerecht.



Snijd ½ pompoen (een tamelijk kleine) in blokjes van ongeveer 1 cm. Hak 2 teentjes knoflook fijn, en 8 blaadjes salie (vers) in reepjes.

Verhit olie in een grot pan en bak 50 g spekjes zachtjes, ca. 5 minuten. Voeg de pompoenblokjes toe, roer, voeg een scheutje water toe, dek af, en kook zachtjes ca. 15 minuten. Rooster 2 el pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin. (Pas op, het verbrandt snel. Hou ze in de gaten en haal het tijdig uit de pan.)
Kook ondertussen pasta voor 2 personen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik heb penne gebruikt.
Voeg knoflook en salie toe, wanneer de pompoen gaar is. Bak nog een minuutje mee. Ik heb ook nog spinazie toegevoegd, ca. 2 grote handen vol. Was het eerst en laat dan slinken in de pan. Voeg een scheutje pastakookwater toe aan de pompoen, en 2 tl zure room of slagroom. Roer. Proef of er zout bij moet. Wanneer de pasta gaar is, giet ze af, en voeg toe aan de pompoen. Roer goed door elkaar. Verdeel het over de borden. Leg er 50 g verkruimelde zachte geitenkaas op en verdeel de pijnboompitjes erover. Serveer.



Pasta with pumpkin, goat's cheese and spinach

A classic combination, pumpkin with sage. I had it with pasta this time. I added bacon and soft goat's cheese. The salty bacon and sweet goat's cheese were a delicious combination. I added pine nuts for the crunch. A very nice dish.

Cube ½ pumpkin (I had a small one). Chop 2 cloves of garlic finely. Dice 50 g bacon. Chop 8 leaves fresh sage finely.

Heat oil in a large frying pan. Add the bacon, fry for a few minutes. Add the pumpkin cubes, stir, add a splash of water, cover, let simmer for 15 minutes. In the meantime, roast 2 tbsp pine nuts in a dry frying pan until golden (take care not to burn them, that happens easily. Keep an eye on them.) and remove from the pan. Cook pasta for 2 persons according to package instructions. I used Penne.
When the pumpkin is done, add garlic and sage. Fry for a minute. I also added 2 large handfuls of spinach (wash and let wilt in the pan with the pumpkin). This is optional.
Add a splash of the pasta cooking water and 1 tbsp crème fraîche or cream. Stir. Taste for salt.
Drain the pasta, and add to the pumpkin. Stir to combine. Divide everything between two plates. Crumble 50 g soft goat's cheese over the pasta. Sprinkle over the pine nuts and serve.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...