zondag 18 november 2012

Kweepeer met gehakt



De zaadjes uit een granaatappel halen is niet te doen zonder dat je er uit ziet alsof je iemand vermoord hebt: je zit onder de rode spetters. Ik probeerde het heel voorzichtig te doen, maar dat was niet voldoende. Ik dacht: de volgende keer maar een rood shirt aantrekken. Later ging ik wat zoeken op internet, en vond de volgende tip: doe het in een kom met water. Dat lijkt me een betere tip. De volgende keer doe ik dat. Hier is een filmpje op Youtube dat het laat zien:
Hoe pel je een granaatappel onder water

Eigenlijk moesten de kweeperen uitgehold en gevuld worden met het gehakt. Ik kreeg het echter niet voor elkaar om de kweeperen uit te hollen, zo hard zijn ze. Daarom heb ik ze maar in blokjes gesneden en meegebakken. Dat ziet er iets minder leuk uit, maar het smaakt net zo lekker. De smaak is aangenaam zoetzuur, en dat combineert heel goed met het kruidige van de gehakt. Ik vond het een heel lekker gerecht.





Bron:





Quince with minced meat

Removing the seeds from a pomegranate is a terrible job. Afterwards, you look like you've killed someone: there are red spots all over your clothes . I tried to be careful, but to no avail. I thought: allright, next time I'll wear a red shirt, then.
Later I searched the internet and found this trick: do it under water. Hey, that's smart! I'll try and do that next time. Here's a movie on Youtube that shows how:
How to peel a pomegranate under water

According to the recipe I had to hollow the pomegranate and fill them with the minced meat. But without the right tools, i just couldn't do it. They are hard! So I cubed them instead. It doesn't look as pretty, but it doesn't matter for the taste. It tastes sweet and sour, and the combination with the spiciness of the minced meat is really good.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...