zondag 13 januari 2013

Dhansak masala

Dit is een specerijenmix die ik gebruikt heb in een curry (recept volgt). Het is niet moeilijk te maken. Het verzamelen (en in huis halen) van alle specerijen is nog het meeste werk. Sommige moet je voor naar de toko, en zelfs daar wordt het moeilijk. Bijvoorbeeld zwart komijnzaad, curryblaadjes, zwarte kardemompeulen of wit maanzaad, zijn niet in alle toko’s verkrijgbaar. Ik heb geen wit maanzaad kunnen vinden, dus heb ik zwart maanzaad gebruikt. Ik weet niet of het een groot verschil in smaak is, maar tussen al die andere specerijen proef ik het waarschijnlijk toch niet.



Bron:



Dhansak masala

This is a spice mix I used in a curry (recipe follows). It's not hard to make. The gathering of all the spices is most of the work. For some you need to go to an asian foodstore. In the Netherlands it is hard to find black cumin seeds, curry leaves, black cardamom pods or white poppyseeds. I used black poppyseeds, for example. As opposed to the white ones, the black ones are widely available over here. I don't know if there is a big difference in flavor, but I think, as one ingredient in so many, I wouldn't notice it.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...