maandag 22 april 2013

Cevapçiçi



Deze gehaktrolletjes komen uit de Balkan. Het is even wat werk om ze te maken, maar ze zijn erg lekker. Het wordt vaak gegeten met Djuvec-rijst (recept is voor de volgende keer), en een saus die ajvar genoemd wordt. Ik heb er yoghurt gemengd met geraspte komkommer, munt en knoflook bij gegeten, een soort tzatziki. Dat paste er goed bij.
Als je toch bezig bent, maak dan meteen heel veel van deze rolletjes, en eet er twee keer van, of vries wat in.
Tijdens het bakken veranderden de rolletjes van vorm. Ik had er hele mooie dunne vingers van gemaakt, maar ze werden korter en dikker, en leken niet meer op vingers. Maar de smaak was er niet minder om!





Bron: smulweb



Cevapçiçi

These little sausages are from the Balkan, a region in eastern europe. It's quite some work to make them, but it is worth the effort. While you're at it, you could just as well make a whole bunch of them. You could eat them twice in a row, or keep them in the freezer.
It's usually eaten with djuvec-rice (recipe follows) and a sauce called ajvar. I had it with a mixture of yogurt, grated cucumber, fresh mint and garlic, a dish like tzatziki, which went very well with it.

I shaped them in nice, thin, finger-like shapes. But they change shape while frying. They become shorter and thicker, and don't resemble fingers any more. Well, the flavour was just as good.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...