donderdag 28 december 2017

Butternut Squash soep

Albert Heijn verkoopt pakketten met alle ingrediënten om een soep mee te maken. Ze hebben verschillende keuzes, en ik koos voor de pompoensoep. Het was een lekker frisse soep.

Ingrediënten
• 1 pompoen (butternut squash), niet al te groot
• 2 winter wortels
• 3 sjalotjes
• 3 tenen knoflook
• 1 stukje gember van 2 tot 3 cm
• 1 appel
• 1 sinaasappel
• 1 tl ras el hanout
• snufje cayennepeper

Voorbereiding
Snijd de sjalotjes, knoflook en gember fijn.
Schil de butternut squash en snijd het vrucht vlees in blokjes.
Schil de wortels en snijd ze in blokjes.
Schil de appel en snijd hem in blokjes.
Pers de sinaasappel uit.

Bereiding
Verhit 2el olijfolie in een soeppan.
Fruit de sjalot, knoflook en gember ca 3 minuten. Voeg na 2 minuten de ras el hanout toe en fruit even mee.
Doe de butternut squash en de wortel in de pan. Bak op middel hoog vuur ongeveer 5 minuten. Roer af en toe om.
Voeg 1 liter water, sinaasappelsap, 2 verkruimelde groentebouillonblokjes en appel toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
Pureer met een staafmixer. Proef en breng op smaak met cayennepeper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...