zaterdag 18 juni 2011

Singapore laksa pasta

Een recept van Rick Stein, uit zijn boek Rick Stein ontdekt de Orient. Probeer aan verse kurkuma te komen. Een waarschuwing is wel op zijn plaats: alles wordt er zo geel als een kanarie van. Werk het liefst op een glazen plank en trek handschoentjes aan.

Deze pasta wordt gebruikt in een laksa soep, waarover later meer.

25 g gedroogde garnalen
10 g gedroogde chilipepers
1 el garnalenpasta
het binnenste van 2 dikke citroengrasstengels (fijngesneden)
25 g kemiri noten
15 g knoflook (gepeld)
40 g gemberwortel (geschild)
50 g verse kurkuma (geschild) (of 2 tl poeder)
125 g sjalotjes
1 el versgemalen korianderzaad
3 el plantaardige olie


Week de garnalen en chilipepers 20 minuten in warm water. Giet af.
Doe samen met de overige ingredienten in een keukenmachine en maal tot een gladde pasta.


Bron:

QR-code:







Singapore laksa paste

This recipe is from the book Rick Stein's Far Eastern Odyssee. Try to find fresh turmeric, it really makes a difference. One warning though: it will stain everything it touches with a bright yellow color. So beware and use a glass cutting board, and gloves on your hands.

This paste is used in the laksa soup I will blog about later.

25 g dried shrimp
10 g dried chillies
1 tbsp shrimp paste
the inside of 2 fat stalks of lemon grass
25 g kemiri nuts (candle nuts)
15 g garlic (peeled)
40 g fresh ginger (peeled)
50 g fresh turmeric (peeled) (or 2 tsp powder)
125 g shalots
1 tbsp freshly ground corianderseeds
3 tbsp vegetable oil


Soak the dried shrimp and chillies in warm water for 20 minutes. Drain.
Put in a food processor with the rest of the ingredients. Grind into a fine paste.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...