vrijdag 13 april 2012

Penne met pesto, courgette en spekblokjesDit is een snel-klaar, en heel gemakkelijk gerecht. Ideaal voor doordeweeks. En lekker!
En omdat het bedoeld is om snel klaar te zijn, koop je een aantal ingrediënten kant-en-klaar. Bijvoorbeeld champignonplakjes, gerookte spek in blokjes en pesto uit een potje.Kook 150 g pasta gaar in ruim gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik heb penne gebruikt.
Snijd 1 courgette in plakjes.
Verhit 2 el olie in een grote koekenpan. Bak 50 g gerookte spekblokjes een paar minuten. Doe 150 g champignonplakjes erbij. Bak ze, af en toe roerend, tot ze hun vocht afgeven. Doe de courgette erbij en bak nog 5 minuten mee, tot ze zacht is. Meng 50 ml crème fraîche met 2 el groene pesto. Roer erdoor. Giet de pasta af, maar bewaar 100 ml van het kookvocht. Roer de pasta door de saus, en laat 1 minuutje de smaken opnemen. Indien de saus te dun is, kun je wat kookvocht toevoegen. (Dit kookvocht bevat zetmeel van de pasta, zodat het meteen wat bindt. Daarom is het beter dit toe te voegen dan water.) Bedenk dat dit gezouten water is, dus je hoeft waarschijnlijk geen zout toe te voegen aan het eind.


QR-code naar boodschappenlijst:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...