maandag 6 april 2009

Indiaas gekruide spinazie

Click on the english flag to show the recipe in english, or scroll down.

Ingredienten
Voor 2 personen
300 g spinazie
¼ tl bruine mosterdzaadjes
1 ui
2 teentjes knoflook
1 el geraspte gemberwortel
¼ tl chillipoeder
½ tl korianderpoeder
½ tl garam masala
½ tl zout

Bereiding
Hak de ui en knoflook fijn. Rasp de gember, was de spinazie.
Verhit een eetlepel olie of ghee in een koekenpan of wok. Dek de pan af en wacht tot de zaadjes stoppen met springen. Voeg dan de ui, knoflook en gember toe en bak tot de ui zacht is. Voeg de spinazie toe met aanhangend water en bak tot ze slinkt.
Voeg dan de chilipoeder, korianderpoeder, garam masala en zout toe. Kook tot bijna al het water is verdampt. Serveer heet.

Indian spinach

Ingredients
Serves 2
300 g of spinach leaves
¼ tsp brown mustard seeds
1 onion
2 clovers of garlic
1 tbsp ginger root
¼ tsp chilli powder
½ tsp coriander powder
½ tsp garam masala
½ tsp salt

Method
Chop the onion and garlic. Grate the ginger root and wash the spinach.
Heat 1 tbsp of oil or ghee and add the mustard seeds. Cover the pan and wait until the seeds stop to splutter. Add the onion, garlic and ginger root and fry until the onion is soft. Add the spinach and once it has wilted, add the chilli powder, coriander powder, salt and garam masala. Stir until well combined. Serve hot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...