maandag 13 april 2009

Szechuan soep



Dit is een relatief eenvoudige soep om te maken, mits je de ingredienten in huis hebt. De smaak is herkenbaar als Chinees, en aangenaam zoet-zuur. Voeg een beetje sambal of chili-olie toe als je het wat pittiger wilt hebben.



Ingredienten
4 gedroogde chinese paddestoelen
handjevol rijstvermicelli
1 liter kippebouillon
100 g kippevlees, in reepjes gescheurd
1 blikje bamboescheuten
1 tl verse gemberwortel
1 tl tomatenketchup
1 el lichte chinese sojasaus
1 el azijn
2 tl sesamolie
2 lente-uitjes

Bereiding
Week de paddestoelen in heet water. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Snijd ze daarna fijn.
Rasp de gemberwortel. Snijd de bamboescheuten in kleine reepjes. Snijd de lente-uitjes in ringetjes.
Breng de kippebouillon aan de kook. Voeg paddestoelen, gember, bamboescheuten, kip en vermicelli toe. Laat 10 minuten zachtjes koken, tot de vermicelli gaar is.
Neem de pan van het vuur. Voeg ketchup, azijn, sojasaus en sesamolie toe.
Schep in soepborden en strooi de lente-ui eroverheen.

Szechuan soup

This is a relatively simple soup to make. It tastes slightly sweet and sour and definately Chinese. Nice!

Ingredients
4 dried chinese mushrooms
handful of rice vermicelli
1 liter of chicken stock
100 g cooked chicken meat, shredded
can of bamboo shoots
1 tsp fresh rootginger
1 tsp tomato ketchup
1 tbsp chinese light soy sauce
1 tbsp vinegar
2 tbsp sesame oil
2 spring onions

Method
Soak the mushrooms in hot water for 20 minutes, then chop.
Slice the bamboo shoots in small strips, grate the root ginger and slice the spring onions in little rings.
Bring the chicken stock to the boil. Add the chicken meat, bamboo shoots, ginger, vermicelli. Simmer for 10 minutes until the vermicelli is done.
Remove from the heat. Add tomato ketchup, soy sauce, vinegar and sesame oil.
Ladle in soup plates or bowls and add the spring onions. Server hot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...