zaterdag 27 november 2010
Dal met tomaten
Ik heb dit recept van het internet geplukt, van Lisa's Kitchen. Ik vond het erg lekker. Ik heb de instructies min of meer naar de letter gevolgd, behalve het soort linzen dat ik gebruikte. Ik gebruikte de kleine oranje soort, ik geloof dat die Masoor Dal wordt genoemd. Deze soort is vrij snel gaar en houdt zijn vorm niet, maar valt uit elkaar. En ik gebruikte minder dan de aangegeven hoeveelheid pepers. De tamarinde en amchoor poeder geven een zacht zuurtje, maar het smaakt niet zuur. De pepers geven hitte en de tomaten frisheid. Erg lekker.
Week een stuk tamarinde van 2½ cm een kwartier in heel heet water. Roer het vocht dan goed door een zeef en gooi de pulp weg.
Was 1 kop (250 ml) oranje linzen. Doe in een grote pan met 750 ml water. Voeg 1 tl kurkuma toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag, dek af, en laat 15-20 minuten zachtjes koken.
Verhit ondertussen 2 tl ghee of olie in een koekenpan en bak 2 tl komijnzaadjes tot ze beginnen te geuren en iets donkerder van kleur worden. Voeg 2 teentjes fijngesneden knoflook, 1 el gerapste gember, ¼-½ tl cayennepeper, ¼ kop (4 el) gedroogde curryblaadjes en 1 tl amchoorpoeder toe. Als je van meer hitte houdt, voeg je nog wat fijngesneden verse pepers of een paar gedroogde chilipepers toe. Roer en bak alles een paar minuutjes. Voeg 2 tomaten, in blokjes, en 200 ml kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
Doe het tamarindewater bij de linzen, roer, en voeg dan het kokos-tomaatmengsel toe. Kook nog een paar minuutjes en serveer met naan.
Dal with tomatoes
This recipe is from Lisa's Kitchen. See her blog for the recipe.
I followed the instructions, except for the kind of dal used. I used the small orange lentils, I believe they are called Masoor Dal. And I used a less of the chillies. And I didn't have dried coconut, so I used coconutmilk, approx. 200 ml.
It was a very tasteful dish. The tamarind and amchoor powder give it a little tang, but not so much that it tastes sour. The chillies give heat and the tomatoes freshness. Very good indeed.
I'll be making this again. Thank you, Lisa, for sharing.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten