Deze kerst heeft ons hele gezin meegeholpen met het Kerstdiner. We besloten geen traditioneel menu van voorgerecht, hoofdgerecht en dessert te maken, maar iedereen maakte een klein gerechtje. Helaas kon mam er niet bij zijn, omdat ze in het ziekenhuis lag. Gelukkig ging het wel beter met haar.
Dit is deel 1 van het menu: Zalmtartaartje, door Lucille.
Snijd 200 g verse zalm brunoise (in blokjes van ½ cm ). Snijd een halve komkommer in de lengte doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Dit gaat uitstekend met een theelepeltje. Snijd de komkommer eveneens brunoise.
Snijd 1 rode Spaanse peper in flinterdunne reepjes.
Rasp de schil van 1 limoen en pers de vrucht uit.
Snijd een bosje koriander fijn (houd een paar blaadjes achter voor de garnering).
Snijd 1 lente-uitje fijn.
Meng zalm, komkommer, limoenrasp en -sap, spaanse peper en koriander in een kom. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel over de borden met behulp van een portioneerring. Garneer met een takje koriander. Geef er een limoenpartje bij.
Het was erg lekker, zeker voor herhaling vatbaar.
Bron: | QR-code: | |
Lucille van Veldhoven |
Salmon tartar
This Christmas the whole family was involved in making Christmas dinner. We didn't serve a traditional starter / main course / dessert menu. Instead, each of us made a small dish.
Unfortunately our mother was taken into the hospital two days earlier, so she couldn't join us. Fortunately, she was getting better.
This is part 1 of the Christmas menu: Salmon tartar, by Lucille.
Cube 200 g fresh salmon in ¼ inch pieces or slightly smaller. Remove the seeds from half a cucumber and cube in the same size as the salmon.
Slice 1 red chilli very thinly.
Chop some fresh cilantro finely.
Slice 1 spring onion finely.
Put salmon, cucumber, chilli, juice and grated skin of 1 lime and cilantro in a bowl and mix well. Season to taste with salt and pepper.
Using a food ring, place the mixture on the plates. Garnish with a cilantro leave and a lime wedge.
It was a very nice first course.
Haha grappig zeg- hadden wij ook! Great minds think alike!!!
BeantwoordenVerwijderenMijn recept was iets anders, ik zal hem ook posten.
Het was heel lekker!
BeantwoordenVerwijderen