zaterdag 15 september 2012

Dal met rabarber



Dit is een recept dat ik tegenkwam op internet. Omdat ik een enigszins zure smaak in het eten wel lekker vind, en ik ook erg van dal hou, vond ik het de moeite waard om het eens te proberen. En het was inderdaad heel erg lekker. Dat zure past er goed in, maar je kunt het ook heel goed weglaten. Het wordt een dikke brij, het ziet er niet uit, de kleur is lichtbruin. Maar de smaak is subliem. Bestrooid met koriander ziet het er nog een beetje kleurig uit. En dan te bedenken dat ik vroeger niet van linzen hield. Zo zie je maar weer: je smaak kan veranderen. Probeer af en toe eens iets waarvan je denkt dat je het niet lekker vindt. Ik doe dat af en toe, en soms word ik aangenaam verrast. En soms niet, dan weet je dat je het nog steeds niet lekker vind. Zorg dat je iets achter de hand hebt om te eten, wel zo handig.

Rabarber heeft, net als bleekselderij, van die draden in de lengte van de steel lopen. Zet je mes aan een kant schuin op de rand van de stengel, en trek naar beneden. Zo trek je de draden ervan af.





Bron: http://markbittman.com/dal-with-rhubarb



Dal with rhubarb

I found this recipe on the internet. Because I like a little bit of sour flavour in my food, and also because I love dal, I decided to give it a go. And it was indeed very good. The sour flavour went very well with the other ingredients, but if you don’t like it, leave the rhubarb out. Its a gloopy mess on your plate, the colour is brownish, so it doesn’t look very good, but the flavour is superb. The cilantro leaves sprinkled on top give it a little bit of colour. I didn’t follow the recipe exactly. I fried the shalots and spices, and added them to the end, like tempering as the Indians do. I ground the spice instead of putting them in whole.

And imagine I used to dislike lentils! So you see: your taste changes. Sometimes I try to eat something I think I don’t like. Sometimes I am pleasantly surprised. And sometimes I’m not. So if you do this, take care to have something else to eat, just in case.

Rhubarb has strings along the stems, just like green celery stalks. You can easily remove them by setting your knife at one end on the edge of the stem and pull it down.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...