zondag 11 november 2012

Koolrabi salade



Ik ken de groente koolrabi eigenlijk nog niet zo goed. Rauw vind ik het wel lekker. Het is stevig en fris, een soort combinatie van Granny Smith, radijs en rettich. Ik was het nieuw boek van Ottolenghi aan het doorbladeren en zag een salade met deze groente. Dat zag er wel lekker uit. Ik heb hem gemaakt en gegeten met een stukje zalm. Lekker!
Tip: maak de stukjes koolrabi niet te groot, anders voel je je net een konijn na een paar happen. Op de foto zijn ze net wat te groot. (Ja, ik voelde me inderdaad net een konijn.)





Bron:




Salad with Kohlrabi

Ik don't know the vegetable kohl-rabi very well. I think I like it raw. It's firm and fresh tasting, kind of like a combination of Granny Smith apple, radishes and daikon.
I was leafing through the new book from Ottolenghi and saw a salad with this vegetable. Hmmm, looks good, I thought. So I tried it, and served it with a piece of salmon. Very good.

Don't make too large dice, though. After a few bites you will feel like a rabbit. The dice in the photograph are a bit too large. (Yes, I felt like a rabbit.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...