zaterdag 26 oktober 2013

Viscurry



Dit is een gemakkelijk recept en een lekker gerecht. De voorbereiding duurt wel tamelijk lang door het verzamelen van alle ingrediënten. Maar daarna kun je dingen parallel doen. Terwijl je de saus aan de kook laat komen, schil je de aardappels en pompoen. Terwijl die gaar koken, snijd je sperziebonen, en kook je ze, en ook de rijst. En wanneer dat gaande is, snijd je de vis in stukjes.

Als je van pittig houdt, kun je extra pepers toevoegen, of chilisaus.


Meng in een keukenmachine:
* 125 ml kokosmelk
* 6 el geraspte kokos
* 75 g cashew noten
* 2 el fijngesneden gember
* 3 tenen knoflook
* handvol verse koriander
* 1 chilipeper
* 2 tl bruine basterdsuiker
* rasp en sap van 1 limoen

Roer erdoor :
* 1 tl kurkuma
* 1 el komijnpoeder
* 2 tl zout
* 500 ml visbouillon

Doe het mengsel in een grote pan en breng aan de kook.
Voeg toe:
* 250 g pompoen, in blokjes
* 3 middelgrote aardappels, in blokjes

Laat 20 minuten zachtjes koken.
Voeg toe:
* 400 g visfilets in blokjes

Verwarm 5 minuten tot de vis gaar is.
Serveer met rijst en sperziebonen.


Bron:


Bron:



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...