maandag 31 januari 2011

Sri Lankaans geroosterd kerriepoeder



Uit het boek Rick Stein ontdekt de Orient, dit kerriepoeder uit Sri Lanka. De volgende blogberichten zullen gaan over recepten die dit poeder gebruiken.



Rooster de volgende ingrediƫnten elk apart in een droge koekenpan. Let op dat je ze niet laat aanbranden!
1 el ongekookte basmatirijst
50 g korianderzaad
25 g komijnzaad
25 g venkelzaad
1 kaneelpijpje van 7½ cm
1½ tl fenegriek
½ tl kruidnagel
½ tl kardemomzaad (ca. 10 peulen)
½ tl zwart mosterdzaad
1 tl zwarte peperkorrels
3 gedroogde rode chillipepers


Maal alles fijn met behulp van een specerijenmolen of vijzel.
Bewaar in een goed afsluitbare pot en gebruik in Sri Lankaanse gerechten.

Uit het boek:


Roasted Sri Lankan currypowder

This recipe is from the book Rick Stein's Far Eastern Odyssee. The following day's I will blog about recipes that use this powder.

Roast the following spices in a dry frying pan. Take care not to burn the spices!

1 tbsp uncooked basmati rice
59 g coriander seeds
25 g cumin seeds
25 g fennel seeds
3 inch cinnamon stick
1½ tsp fenugreek
½ tsp cloves
½ tsp cardemom seeds (from approx. 10 pods)
½ tl black mustard seeds
1 tl black pepper corns
3 dried chillies


Grind them in a spice grinder or pestle and mortar. Store in an airtight jar. Use in Sri Lankan recipes that call for currypowder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...