woensdag 19 januari 2011

Vis en garnalencurry met Balinese kruidenpasta



Een heerlijke viscurry die de Balinese kruidenpasta gebruikt, waar ik eerder over geblogd heb, zie hier. Ik heb het geserveerd met sperziebonensalade met kokos en rijst. De hoeveelheden zijn voor 4 personen.



Neem 400 g gram aan vis en garnalen. Snijd de vis in stukjes van 2 cm. Pel de garnalen. Doe ze in een kom en meng het met zout, peper en 1 el limoensap. Voeg 3 el Balinese kruidenpasta (Base gede) toe en wrijf het er goed in.

Verhit wat olie in een koekenpan en bak 3 el Basa gede tot de geuren loskomen. Voeg 4 limoenblaadjes, 2 dikke stengels citroengras (gekneusd, dan geeft het zijn smaken beter af) en 120 ml kippenbouillon of water. Voeg de vis toe en bak een minuutje. Voeg 250 ml kokosmelk toe, en laat alles zo lang koken tot de vis en schaaldieren gaar zijn. Breng op smaak met zout, peper en eventueel wat limoensap.



Fish and shrimp in Balinese spice paste

A lovely fishcurry which uses the Balinese spice paste I blogged about earlier, look here. I served it with green bean salad with coconut and rice.

Take 400 g fish and shrimp. Mix with salt, pepper and 1 tbsp lime juice. Add 3 tbsp Balinese spice paste (Basa gede) and stir it in.

Heat some oil in a frying pan and cook 3 tbsp Basa gede until fragrant. Add 4 lime leaves, 2 fat stalks of lemongrass and 120 ml chickenstock or water. Bring to the boil. Add the fish and cook for a minute. Add 250 ml coconut milk and cook until the fish and shrimp are done. Season to taste with salt, pepper and lime juice.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...