zondag 25 maart 2012

Rösti met gerookte zalm en dilleDit gerecht is voor 2 personen. Gebaseerd op een Zwitsers gerecht, rösti. Een heerlijke pannekoek van geraspte aardappel. Je kunt het met van alles serveren. Ik heb dit keer gekozen voor zalm.Rasp 3 aardappels grof. Doe de rasp in een dunne theedoek en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.
Snipper 1 uitje heel fijn en roer door de aardappelrasp, met wat zout en peper.

Verhit boter (of lekkerder: ganzenvet) in een koekenpan en doe de helft van het mengsel erin. Druk het plat, bak op middelhoog vuur 8 minuten. Laat op een bord glijden, houd de pan op zijn kop op het bord, en draai beide tegelijkertijd om. De reeds gebakken kant ligt nu boven en de ongebakken onderkant kan nu nog 8 minuten bakken. Herhaal met de tweede helft van de aardappel (of beter: gebruik twee koekenpannen).

Intussen hakt je 4 el verse dille fijn. Rasp de schil van ½ citroen (of schil een halve citroen heel dun en snijd de schil in heel kleine reepjes). Doe 2 grote el yoghurt in een kommetje, roer de helft van de citroenschil en de helft van de dille erdoor, met nog 1 el citroensap.

Wanneer de rösti klaar is, leg je de rösti op de borden. Verdeel de helft van de yoghurt over de rösti. Leg er 200 g gerookte zalm op, bestrooi met de overgebleven dille, de overgebleven citroenrasp, en bedruppel met nog een beetje citroensap. Geef de rest van de yoghurt erbij.

Ik heb het geserveerd met een tomaten-avocado salade.


QR-code:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...