dinsdag 4 augustus 2009

Kip-kweeperentajine



Ras-el-hanout is te koop bij een goed gesorteerde toko. Als alternatief kun je zoeken naar 'Marokkaanse kruidenmix'. Dit recept is van Specerijen, van Jane Lawson
Hoewel het lang duurt voor het gerecht klaar is, is het niet veel werk en erg gemakkelijk.



Ingredienten
2 kippepoten
1 tl ras-el-hanout
1 ui, in ringen
125 ml kippebouillon
45 g kweeperengelei
1 el citroensap
verse muntblaadjes, om te garneren

Bereiding
Snijd de kippepoten diagonaal in en wrijf de ras-el-hanout erin. Laat 30 minuten intrekken.
Bak de poten aan beide kanten bruin. Haal uit de pan.
Verhit nog wat olie en bak de ui zacht. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Leg de kippepoten weer in de pan en laat 1 uur en een kwartier gaar stoven. Keer 1 of 2 keer.
Haal de kippepoten uit de pan en houd warm. Voeg de kweeperengelei toe en laat smelten. Voeg het citroensap toe en breng op smaak met zout en peper.

Ik heb de kip geserveerd met de saus en kort gekookte bloemkool, bestrooid met een snufje ras-el-hanout. Zeer geslaagd gerecht.



Chicken-Quince tajine

Ras-el-hanout is a spice mix from Morocco. Buy it in well-sorted mediterranean food stores.
This recipe is from The spice bible, from Jane Lawson
Although preparing this dish is time consuming, it isn't much work and very easy.



Ingredients
2 chicken legs
1 tsp ras-el-hanout
1 onion, in rings
125 ml chicken stock
45 g quince jelly
1 tbsp lemon juice
fresh mint leaves, for garnish

Method
Cut the skin of the chicken legs and rub in the ras-el-hanout. Let marinade for half an hour. Heat some oil in a frying pan with heavy bottom. Fry the legs brown on both sides. Remove from the pan.
Heat some more oil and fry the onions on low heat, until soft. Add the stock en bring to the boil. Add the chicken legs and let simmer for 1 hour and 15 minutes. Turn once or twice. Remove the legs from the pan. Add the quince jelly and let melt. Add lemon juice en season with salt and pepper.

I served the chicken with the sauce, and some cooked cauliflower on which I sprinkled some ras-el-hanout. It tasted very well.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...