zondag 16 augustus 2009

Lasagne al forno



Dit is een superlekker gerecht. Vergeet de pakjes van maggi of knorr, het komt niet in de búúrt! Maak de saus zoals hieronder beschreven en je wilt nooit meer anders. Dit recept is van Culinaria Italia



Ingredienten
Lasagnebladen, genoeg om 4 lagen te maken in een ovenschaal.
100 g parmezaanse kaas, geraspt

Voor de saus
1 kleine wortel
1 stengel bleekselderij
1 ui
1 teentje knoflook
100 g speklap
200 g rundergehakt
250 ml runderbouillon
3 tl gedroogde oregano
200 g gehakte tomaten (uit blik)
2 el tomatenpuree
100 ml witte wijn

Voor de bechamelsaus
3 el boter
3 el bloem
500 ml melk
zout, peper, nootmuskaat.

Bereiding
Maak eerst de tomatensaus.
Hak de wortel, bleekselderij, ui, knoflook fijn en snijd de speklap in blokjes. Bak de speklap met het gehakt tot het niet meer rood ziet. Voeg de fijngesneden groenten toe en bak tot het zacht is. Voeg de witte wijn toe en laat iets inkoken. Voeg tomaten, tomatenpuree en oregano toe, en roer erdoor. Breng aan de kook, dek af, en laat een uur lang zachtjes sudderen.

Maak de bechamelsaus.
Smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer tot een papje ontstaat (dit is een roux). Laat de bloem een minuutje garen. Voeg de melk toe en roer goed met een garde om klontjes te vermijden. Breng aan de kook en laat zachtjes koken tot het de gewenste consistentie heeft. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Verwarm de oven voor op 200°C.
Vet een ovenschaal in met olie of boter. Bedek de bodem met een laagje bechamelsaus.
Bedek de bodem met een pasta. Smeer er een laagje bechamel op. Bedek met een laagje tomatensaus en bestrooi met wat parmezaanse kaas. Herhaal twee maal.
Leg het laatste laagje pasta bovenop. Als je nog wat tomatensaus over hebt, verdeel dit erover. Eindig met bechamel en bestrooi nog met wat parmezaanse kaas.

Bak 30 minuten in de oven.


Bron:





Lasagne al forno

I used to make Lasagne using a package from Knorr or Maggi. Now that I have tried this recipe, I'll never go back to those packages. They don't even come close. This is fabulous, try it for yourself.
This recipe is from Culinaria Italy. Try this and you'll never want it any other way.



Ingredients
Lasagne sheets, enough for covering the baking tin with 4 layers
100 g parmezan cheese, grated

For the tomatosauce
1 small carrot
1 stick sellery
1 onion
1 clove of garlic
100 g pork belly
200 g minced meat from beef
250 ml beef stock
3 tsp dried oregano
200 g chopped tomatoes from a can
2 tbsp tomatenpurée
100 ml white wine
I also addes 2 fresh tomatoes, chopped.

For the white sauce (bechamel)
3 tbsp butter
3 tbsp flour
500 ml milk
salt, pepper, nutmeg

Method
First make the tomatosauce.
Chop the carrot, sellery, onion. Cube the pork belly.
Fry the pork belly and beef minced meat until not red anymore.
Add the chopped vegetables and fry on low heat until soft.
Add the wine and reduce a little.
Add the tomatoes, tomato purée and oregano. Stir.
Add the beef stock, stir, bring to the boil and let simmer for 1 hour.

Now make the white sauce.
Melt the butter in a little pan. Add the flour and mix (this is called a roux).
Cook the flour for a minute. Add the milk, first a little, then all the rest in one go. Whisk to avoid lumps. Bring to the boil slowly and let cook until it reaches the desired consistency. Season to taste with salt, pepper and nutmeg. Remove from the heat.

Preheat the oven to 200°C.
Grease an oven proof dish with butter. Spoon a layer of white sauce on the bottom. Cover the bottom of the baking dish with a pasta sheet. Spoon a layer of white sauce on the pasta sheet. Add a layer of tomatosauce. Then sprinkle with some grated parmezan.
Repeat twice (pasta sheet, white sauce, tomatosauce, parmezan.)
Cover with the fourth layer of pasta sheet. If you have some tomatosauce left, spoon it over the sheet. Top with white sauce and sprinkle parmezan on top.
Bake in the oven for 30 minutes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...