zondag 2 augustus 2009
Hamburgers met uienmarmelade
Ingredienten
Voor de hamburgers
250 g gemengd gehakt
1 teen knoflook
½ el venkelzaad
¼ tl vers gerapste sinaasappelschil
½ tl fijngehakte tijm
klein handje verse peterselie, fijngehakt
zout, versgemalen zwarte peper
Voor de uienmarmelade
50 g boter
2 rode uien, in ringen
1 el bruine basterdsuiker
2 el balsamicoazijn
Bereiding
Meng de ingredienten voor het gehakt door elkaar. Laat de smaken intrekken, liefst een hele nacht of een paar uur.
Vorm er hamburgers van en bak ze gaar in een koekenpan.
Smelt de boter en laat de uiringen op laag vuur zacht worden (niet bruin). Voeg suiker en azijn toe en stoof nog een paar minuten.
Serveer met ciabatta of stokbrood, hamburger erbovenop en dan de uienmarmelade. Heerlijk!
Burger with onion marmalade
For the burgers
250 g mixed minced meat
1 clove of garlic
½ tbsp fennel seeds
¼ tsp freshly grated orange zest
½ tsp fresh thyme, chopped
small handful of fresh parseley, chopped
salt, freshly ground black pepper
For the onion marmalade
50 g butter
2 red onions, in rings
1 tbsp dark brown sugar
2 tbsp balsamic vinegar
Ingredients
Mix all the ingredients for the minced meat.
Method
Mix all the ingredients for the hamburgers. Let infuse for awhile, preferrably overnight or a few hours. Form into burgers and fry in a frying pan until done.
Melt the butter and cook the onion until soft (not brown). Add sugar and vinegar and cook for a few minutes.
Serve with ciabatta or baguette, the burgers topped with the onion marmelade.
Delicious!
Labels:
gehakt / minced_meat
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten