dinsdag 17 november 2009

Zoetzure garnalen



Weer een receptje van Ken Hom.



Ik nam ongeveer 250 g garnalen. Ik had diepvries, maar vers zou nog lekkerder zijn geweest. Ik had nog waterkastanjes over. Waterkastanjes uit blik kun je een week goed houden in de koelkast, mits je het water elke dag ververst. Dat had ik gedaan, en ze zagen er nog goed uit. Ik had ongeveer 175 g waterkastanjes en sneed ze in plakjes. Verder sneed ik 1 rode paprika in vierkantjes.

Ik liet wat olie heet worden in een wok en bakte 1 el geraspte gember en 2 tenen gehakte knoflook. Daar gingen de garnalen bij en na een halve minuut de paprika en waterkastanjes. Na een minuutje wokken voegde ik nog toe: 100 ml kippenbouillon, 1 el Shaoxing rijstwijn, 1½ el lichte Chinese sojasaus, 1 tl donkere sojasaus, 1 el tomatenpuree, 1½ el Chinese rijstazijn en ½ el suiker. Ik mengde het goed en liet aan de kook komen. Nog een paar minuutjes sudderen en daarna binden met een maïzenapapje.

Ik serveerde het met roergebakken spinazie met knoflook en mie. De waterkastanjes zijn heel lekker, lekker knapperig. Het was erg lekker en niet moeilijk.


Bron:

QR-code:







Sweet and sour prawns

I made a recipe by Ken Hom again. This time it is Sweet and sour prawns.



I took approx. 250 g of prawns. I had frozen, but fresh should be better. I had some water chestnuts left. Water chestnuts from a can should stay fresh for a week in the refridgerator, provided you refresh the water daily. I had done that, so I could use the 175 g water chestnuts I had left. I sliced them. I also sliced one red bell pepper in 1 inch pieces.

I heated some oil in a wok and added 1 tbsp grated root ginger and 2 chopped cloves of garlic. I added the prawns and after ½ a minute the bell pepper and water chestnuts.
After one minute I added: 100 ml chicken stock, 1 tbsp Shaoxing rice wine, 1½ tbsp light soy sauce, 1 tbsp tomato purée, 1½ tbsp Chinese rice vinegar and ½ tbsp sugar.

I brought it to the boil and let simmer for a few minutes. The sauce can be thickened with cornflour, mixed with some cold water.

I served it with stirfried spinach and garlic and mie. The water chestnuts were nicely crunchy. I was a nice dish and not difficult at all.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...