dinsdag 28 december 2010

Gevulde dadels



Onze ouders hebben 3 dochters gekregen. Ikzelf ben de oudste, na mij kwam Jacqueline en de jongste is Lucille.
Het eerste gerechtje van het kerstmenu, de zalmtartaar, is door mijn jongste zusje gemaakt. Mijn andere zusje heeft het volgende gerecht gemaakt: gevulde dadels. De dadels hadden elk een andere vulling, zodat je kon uitproberen wat er het beste bij paste. Daarover liepen de meningen uiteen. Dus ik zou zeggen, probeer alledrie de vullingen en oordeel zelf.

Dit is deel 2 van het kerstmenu: Gevulde dadels, door Jacqueline.



Neem 4 dadels per persoon en vul ze met een vulling naar keuze. In dit geval was dat met
Monchou, zachte geitenkaas en chorizo.
Wikkel om elke dadel een plakje spek. Doe ze in een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 180 °C en zet de schaal er ongeveer 15-20 minuten in. Het spek moet net een beetje bruin en lekker knapperig zijn.
Leg ze een beetje leuk op een bordje en serveer.


Filled dates

My mam and dad had three girls. The first one was me. Then my younger sister Jacqueline was born and last, but not least, the youngest: Lucille.
The first dish from the Christmas menu, Salmon tartar, was made by Lucille. This one, Filled dates, is made by Jacqueline. The dates have different fillings, so you could try which one you liked best. The opinions diverged. So, as I can't speak for you, try all three fillings and be your own judge.

This is part 2 of the Christmas menu, by Jacqueline.

Preheat the oven to 180°C (350°F). Have 4 dates a person. Fill them with Monchou, soft goats' cheese or chorizo. Wrap each date in a piece of bacon and put in an ovendish. Put in the oven for 15-20 minutes, until the bacon has browned and has become crispy.

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...