maandag 4 april 2011

Ayam Lemak



Dit soort gerechten zijn eigenlijk altijd lekker. Deze komt uit het boek "De Maleise Keuken", en was niet moeilijk te maken.



Snijd 1 stengel citroengras in ringetjes en schil een stuk gemberwortel va 3 cm. Doe de citroengras, gember, 4 sjalotten, 3 teentjes knoflook en 3 Spaanse pepers in een keukenmachine en maal fijn.
Doe dit in een wok, met 1 el gemalen korianderzaad (ketoembar), 1 tl gemalen komijn (djinten) ½ tl gemalen zwarte peper en 1 tl kurkuma. Voeg ½ liter water en ½ blok santen toe. Breng aan de kook en los de santen op. Voeg dan 4 kippepoten (of andere kipdelen, bijv. van een hele kip) toe en bak tot de kip gaar is, ca. 1¼ uur. Ik heb de kip eerst ontbeend en in blokjes gesneden. De blokjes hoefden niet zo lang te stoven. Breng op smaak met zout.

(Ik heb de botten gebruikt voor bouillon.)

Uit het boek:





Ayam Lemak

I almost always like these kind of dishes. This recipe is from a Dutch book "The Maleisian Kitchen" and not difficult to make at all.

Slice 1 stalk of lemongrass in small rings. Peel a piece of ginger of 3 cm. Put in a food processor with 4 shalots, 3 cloves of garlic and 3 chillies (or more if you like it hot). Process into a paste. Add the paste to a hot pan with 1 tbsp ground korianderseeds (ketumbar), 1 tsp ground cumin (djintan), ½ tsp freshly ground black pepper, 1 tsp turmeric. Add ½ litre water and ½ bloc of santen. Bring to the boil, wait until the santen has dissolved. Add 4 chicken legs (or different pieces). Cook until the chicken is done, 1¼ hours. I boned the chicken first and diced the chicken meat. /The cubes didn't have to cook as long. Season tot taste with salt.

(I use the bones for stock.)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...