donderdag 7 april 2011

Bayam tumis



Dit heb ik gegeten als groentegerecht bij de Ayam Lemak, zie de vorige post. Het recept komt ook uit het boek "De Maleise Keuken". Ik ben altijd blij als ik een lekker groentegerecht ontdek, en dit was er één. Ik heb paksoi gebruikt. Wat een lekkere groente is dat! Als je het kort bakt, blijven de stengels knapperig en het blad slinkt toch wat. De combinatie met de trassi is erg goed, maar overdrijf er niet mee: dan gaat het overheersen. Maak het zo heet als je wilt met pepers.



Was 500 g spinazie of paksoi. Snijd het in grove stukken. Snijd 1 ui in repen, 2 teentjes knoflook in plakjes en 1 Spaanse peper in ringetjes. (Ik heb sambal oelek gebruikt.)
Doe 1 tl trassi (of blacan, garnalenpasta) in een droge koekepan en rooster tot het begint te geuren. Voeg dan olie toe en bak de ui, knoflook en pepers op hoog vuur een minuutje. Voeg dan de groente toe, strooi wat zout erover en bak tot de groente gaar is en geslonken, een paar minuten. Besprenkel met citroensap.


Bron:

QR-code:







Bayam tumis

I made this dish to accompany the Ayam Lemak, see the previous post. The recipe is from the same Dutch book "De Maleise Keuken" (The Maleisian Kitchen). I am almost happy to discover a nice vegetable dish, and this certainly is one! I used pak choi. That's a nice vegetable! The leaves wilt nicely, and the stems stay crunchy. The combination with shrimp paste is very good, but don't overdo this, for it soons overpowers the dish. Make it as hot as you like with chillies.

Wash 500 g spinach or pak choi. Chop in largish pieces. Slice 1 onion, 2 cloves of garlic and 1 chilli. (I used an Indonesian chili sauce, called Sambal Ulek.) Put 1 tsp trassi (or blacan, shrimp paste) in a dry frying pan and roast until fragrant. Add oil en fry onion, garlic and chilli for a minute. Add the vegetables and a little salt. Stir-fry the vegetables until done and wilted, a few minutes. Season to taste with salt and lemon juice.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...