zondag 1 mei 2011

Lamsvlees met orzo en haloumi



Een heerlijk gerecht uit het book Moorish van Greg en Lucy Malouf. Ik vind de boeken van dit duo erg goed. Lucy schrijft heel leuk en Greg kookt lekkere recepten.



Snijd 1 kg lamsvlees in blokjes. Snij 2 grote uien in plakjes. Verhit wat olie in een koekenpan, bestrooi 1 kg lamsvlees met zout en peper, en bak bruin. Doe ze over in een braadpan. Bak de ui in de koekenpan. Voeg een mengsel van knoflook, gemalen korianderzaad, olijfolie en zeezout toe (dit noemen ze Taklia), en bak tot de ui zacht is. Voeg 1 tl paprikapoeder, 1 ingemaakte citroen, 1 el honing, 1 fijngesneden Spaanse peper toe, meng en bak nog 1 minuut.
Doe het uimengsel bij het vlees, voeg 2 blikken tomaten, 2 kaneelstokjes, sap van 1 citroen en 1 liter water (of bouillon) toe. Meng alles goed, zet het vuur hoger en laat alles aan de kook komen. Doe de deksel erop, zet het vuur weer lager, en laat 40 minuten zachtjes koken.

Voeg 50 g orzo en nog 500 ml water (of bouillon) toe. Dek dit keer niet af en laat nog 25 minuten zachtjes koken. Proef of er genoeg zout in zit. Verhit de grill, leg 100 g haloumi in plakjes erop en laat bruin worden onder de grill. Serveer onmiddellijk.

Uit het boek:

Lamb baked with orzo and haloumi

A very nice dish from the book Moorish from Greg and Lucy Malouf. I really the books of these too. Lucy writes in a entertaining way and Greg cooks nice dishes.

Dice 1 kg lamb meat. Slice 2 onions. Heat some oil in a frying pan and fry the meat until brown on all sides. Put the meat in a Dutch oven. Now add the onions to the frying pan en fry until soft. Add a mixture of garlic, ground coriander, olive oil and salt (the authors call this Taklia). Add 1 tsp sweet paprika, 1 preserved lemon, 1 tbsp honey, 1 chopped chilli, stir and fry for 1 minute.
Add the onion mixture to the meat, add 2 cans of tomatoes, 2 cinnamon sticks, juice of 1 lemon and 1 liter water (or stock). Stir to combine, bring to the boil, cover, lower the heat and let simmer for 40 minutes.

Add 50 g orzo and 500 ml water (or stock). Let simmer, uncovered this time, for 20-25 minutes. Taste for salt. Put the grill on high. Sprinkle 100 g haloumi on top, put under the grill and let brown. Serve immediately.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...