zondag 15 mei 2011

RavioliBest wel wat werk, dit gerecht. Maar wel véél beter dan gekochte ravioli. Doe het wanneer je er zin in hebt, want het kost wel wat tijd. Ik heb een pastamachine gebruikt om de deeglappen te maken, maar het kan ook met een deegroller. En ik heb een vorm gebruikt om de ravioli te vullen. Bestuif de pastamachine en de vulvorm van tevoren met een beetje bloem om plakken te voorkomen.Maak de vulling.
Neem diepvriesspinazie en 1 bakje ricotta. Voeg zout en peper naar smaak toe, en eventueel een beetje chilivlokken. Snijd een handvol verse kruiden fijn, bijv. munt, basilicum, oregano, tijm, rozemarijn....

Maak de saus.
Snipper een ui en fruit die aan in een beetje olijfolie. Hak tomaten in stukjes en voeg toe. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen terwijl je de ravioli maakt. Hoewel het niet het tomatenseizoen is, had ik geen zin in de smaak van bliktomaten. Ik heb Tasty Toms gebruikt, en die waren wel lekker.
Ik heb ook nog gerookte zalm fijngesneden. Dat gaat aan het eind pas in de saus.

Maak het deeg.
Per persoon 100 g bloem en 1 ei. Kneed het deeg tot het soepel aanvoelt. Als het te droog is, kun je 1 of 2 eetlepels water toevoegen, als het te nat is, nog wat bloem.

Neem er een stuk af ter grootte van een tennisbal, of iets kleiner. Zet de pastamachine op de breedste stand. Maak het deeg met je handen plat, en haal het door de machine. Vouw het dubbel en herhaal. Doe dit 3 of 4 keer. Dit helpt het deeg elastisch te maken. Daarna zet je de stand van de machine steeds een graadje smaller en haalt het deeg er weer doorheen. De lap wordt steeds langer en dunner. Wanneer je bij de smalste stand bent aangekomen, snijd je er twee stukken af die zo groot zijn dat ze passen op de vulvorm.

Maak de ravioli.
Leg een van de lappen op de vulvorm, en vul de holtes met een beetje vulling. Doe er niet teveel in. Maak de randen vochtig en leg de tweede lap erop. Rol er met een deegroller overheen. Bij mij lukte het niet om de ravioli al helemaal los te krijgen op die manier. Ik haalde ze uit de vorm en sneed ze in stukken.

Herhaal tot het deeg of de vulling op is. Ik had ongeveer 24 ravioli per persoon. Dat was een flink maal.

Breng een pan met flink wat water aan de kook, meer dan een liter. Voeg zout toe, dit mag ook vrij veel zijn, ongeveer 10 g (1½ tl). Zodra het kookt, voeg je de ravioli toe. Kook ze ongeveer drie minuten, of tot ze boven komen drijven. Terwijl de ravioli koken, doe je de zalm bij de saus. Doe de gare ravioli bij de saus en meng goed. Serveer meteen.

Garneer eventueel met wat verse basilicum (heb ik niet gedaan).Ravioli with spinach and ricotta in a sauce with tomato and salmon

This dish is quite some work, so only do in when you're up to it.

Make the filling.
Mix melted frozen spinach, 1 tub ricotta, salt, pepper, chili flakes. Chop some fresh herbs, for example mint, basil, oregano, thyme, rosemary, ..., and mix.

Make the sauce.
Chop 1 onion and 4 tomatoes. Put in a pot, bring to the boil, lower the heat and let simmer while you make the ravioli. Chop some smoked salmon, and set aside.

Make the dough.
Mix 100 g flour and 1 egg a person. Knead the dough until supple. When it feels too dry, add 1 or 2 tablespoons of water, when it's too wet, add some flour.

Use a pasta machine or rolling pin to roll out the dough. I used a ravioli form to fill the ravioli. I had 24 a person.

Bring 1 liter water (or more) to the boil, add 10 g salt. Put in the ravioli and boil for 3 minutes or until they rise to the surface.
Add the cooked ravioli to the sauce, add the salmon and mix. Serve immediately.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...