zondag 7 oktober 2012
Kip met kruidenkorst en pompoensaus
Weer eens wat ander te doen met pompoen. Het was erg lekker. De citroen gaf een frisse smaak aan de saus. Voeg wel voldoende zout toe (proef!) om de smaken goed te doen uitkomen in de saus.
Ik heb de kip besmeerd met een peterseliemengsel, maar je kunt het ook onder de huid stoppen.
Ik heb een vrij brede, lage braadpan (van Jamie Oliver) die goed geschikt is voor dit soort gerechten. De pan kan van het vuur zo de oven in, en weer terug op het vuur. Dus geen gedoe met overscheppen in een ovenschaal. Dat scheelt weer afwas.
Bron: Lisa Kochen&Backen, september 2012
Chicken with herb crust and butternut squash sauce
Yet a different recipe with butternut squash. I liked it. The lemon gave a nice freshness to the sauce. Do add enough salt to the sauce to elevate the taste.
I brushed the chicken with the herb paste, but you could put the paste under the skin, that would also be very nice.
I have a wide, shallow cast-iron pot (from Jamie Oliver), which is well suited for this kind of dishes. The pot can be placed from the hob into the oven and back again. You don't need an extra oven dish. That saves you on washing up!
Labels:
gevogelte / poultry
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten