zondag 14 oktober 2012
Marokkaanse kip met abrikozen
Dit is een erg lekker gerecht. Kruidig, maar niet heet. Zoet van de abrikozen en uien. Echt erg lekker. Ik heb het geserveerd met couscous en een sperziebonensalade (gemengd met sjalotje, peterselie en citroenrasp).
Wanneer je de kip inwrijft met het specerijenmengsel, raad ik je aan dit niet met je blote vingers te doen. Er zit kurkuma in, en dan loop je een paar dagen met gele vingers rond. Gebruik plastic handschoentjes of een kwastje.
Specerijenmengsel
Kip in de pan
Groenten in de pan
Laten pruttelen
Bron: Alaska from scratch
Moroccan chicken with apricots
Very good, this dish. Spicy, but not spicy hot. Sweet from the apricots and onion. Really nice.
When rubbing the chicken with the spice mix, I advise against doing it with your bare fingers. The mix contains turmeric, and you would have yellow fingers for a few days. Instead, use gloves or a brush.
Labels:
gevogelte / poultry
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten