zaterdag 27 oktober 2012

Gehakt met spinazie en kokosmelk



Wel wat veel werk voor een doordeweeks gerecht, maar het resultaat mag er wel zijn. Dit is het eerste gerecht dat ik maak uit dit boek. Sommige ingrediƫnten zijn misschien wat lastig aan te komen in Nederland. Zoals de kerrieblaadjes. Daar heb ik lang naar moeten zoeken. Tot ik ze een keer tegenkwam in een toko in Den Haag, ingevroren. Ik heb ze thuis ook in de vriezer gelegd, en nu heb ik een klein voorraadje. Ook de zwarte kardemom hebben ze niet in elke toko. Ik vond ze in Apeldoorn, bij toko Asia. De zwarte peulen zijn ca. 4 Ơ 5 keer groter dan de groene. Er komt een gerookte geur van af, heerlijk om aan te ruiken alleen al.
Achteraf had er nog wel wat spinazie doorheen gekund, want het slinkt behoorlijk. De volgende keer doe ik er twee keer zoveel in.






Bron:








Minced meat with spinach and coconutmilk

It’s a lot of work for a weekday dish, but the result is worth it. This is the first recipe I cook from this book. Some of the ingredients are hard to come by in the Netherlands. The curry leaves, for instance. I had to search long for those. Finally I found them in a toko (Asian food store) in The Hague, frozen. At home I placed them in the freezer, and now I have some available. The black cardamom pods are not easy to find. I found mine in a toko in Apeldoorn, Toko Asia. The black pods are 4-5 times the size of the green ones. They have a smokey smell. Sometimes I just sniff at them.
In hindsight I could have added some more spinach, because it deminishes a lot when wilted. Next time I’ll add twice the amount.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...