zaterdag 19 januari 2013

Parsi curry met rundvlees



Lekker en héél gezond. Maar best wel bewerkelijk.
Eerst moet je een specerijenmix maken, omdat deze niet te koop is, althans ik zou het niet weten in Nederland. Zie hier het recept.
Als je alles eenmaal in de pan hebt, heb je er een paar uur geen omkijken naar, maar het pureren van de groenten is ook even een gedoe.
Het resultaat is wel heel erg lekker. Die specerijen doen het ‘m wel. De saus is gepureerde groenten en linzen, kan het nóg gezonder? Ik vond wel dat het teveel saus was. Je vond het vlees bijna niet meer terug! Volgende keer verdubbel ik de hoeveelheid vlees, dat kan gemakkelijk. Oorspronkelijk moest het met lamsvlees, maar ik heb rund gebruikt.

Toovar dal, ook wel toor dal genoemd, zijn gespleten pigeon peas (nederlands: duiven erweten of struikerwten). Als je ze niet kunt krijgen, gebruik dan andere linzen, bijvoorbeeld masur dal (rode linzen) of chana dal (gespleten kikkererwten).





Bron:



Parsi Beef Curry

This dish is very tasty and very healthy. It's a lot of work however.
First you've got to make the spice mix, because here in the Netherlands it's not for sale. (Well, I think, because I've never seen it.) Here is the recipe.
Once you've got it all in the pot, you can leave it for several hours. And then you must purée the vegetables, and that's quite a fuss.
The result is very tasty, though. The sauce is made of puréed vegetables. Can you get it more healthy? I just found there was too much of it. Next time, I'll double the amount of meat. The recipe called for lamb, but I used beef.

Toovar dal, or toor dal, are split pigeon peas. You can substitute different kinds of lentils, such as masur dal (the orange coloured kind) or chana dal (split chickpeas.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...