Zalm op z'n Indiaas. Een eigentijdse curry. Het is een erg lekker gerecht geworden. De saus is tamelijk pittig maar voor mij net niet té. Bovendien blust het bijgerecht enigszins. Dit gerecht gebruikt balchao masala, een recept hiervoor vind je hier...
Smeer 2 stuks zalmfilet in met ½tl kurkuma. Laat 30 minuten marineren.
Snijd 1 grote tomaat of 12 kerstomaatjes in stukjes en 2 lente-uitjes in ringetjes.
Roer door elkaar:
* 200 ml kokosmelk
* 1 el balchao masala
* 1 tl zout
* 12 kerrieblaadjes
Verhit olie in een koekenpan met hoge rand en doe de zalm er in. Bak aan beide kanten 1 of 2 minuten.
Voeg het kokosmengsel toe en laat aan de kook komen.
Bestrooi met tomaat en lente-ui en pocheer de zalm nog 5 tot 8 minuten tot ze gaar is.
Verwijder voor het serveren de kerrieblaadjes.
Ik heb het geserveerd met pasta en spinazie.
Bron: | |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten