zaterdag 17 januari 2009

Bloemkool in citroensaus



Mijn ouders waren zaterdag bij mij en bleven ook eten. Ik heb ze Indiase linzensoep geserveerd (recept volgt nog), Rendang (had ik nog in de vriezer) en dit bloemkool recept. Ik heb het eerder gemaakt, en wist toen al: dit recept is een blijvertje. Hoewel mijn vader normaal geen gekookte bloemkool lust, vond hij dit heerlijk.

Het recept is van Best Ever Indian Cookbook



1 el kikkererwtenbloem (ik heb tarwebloem gebruikt)
120 ml water
1 tl chiliepoeder (ik heb ½ tl gebruikt)
1 el ketoembar (gemalen korianderzaad)
1 tl djinten (gemalen komijn)
1 tl mosterdpoeder
1 tl kurkuma
zout, naar smaak
olie
6 kerrieblaadjes (of limoenblaadjes)
1 tl komijnzaadjes
1 bloemkool, in roosjes
175 ml kokosmelk
sap van 2 citroenen
limoenpartjes, om te servern (heb ik achterwege gelaten)

Meng de bloem en water in een kommetje. Roer de chilipoeder, ketoembar, djinten, mosterdpoeder, kurkuma en zout erdoor tot je een gladde pasta krijgt.
Verhit olie in een ruime koekenpan. Voeg de kerrieblaadjes, komijnzaadjes, en specerijenpasta toe. Laat 5 minuten zachtjes koken. Als het te droog wordt, voeg dan iets heet water toe.
Voeg bloemkool en kokosmelk toe, en schep om. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes koken tot de bloemkool gaar, maar nog wel knapperig is.
Roer de citroensap erdoor, verwijder de kerrieblaadjes en dien op.

Cauliflower in lemonsauce

My parents paid me a visit this saturday and they stayed for dinner. I served them Indian lentilsoupe (recipe will follow), Rendang, which I had some left in my freezer, and Cauliflower in lemonsauce. I have made this recipe before, and it is só good. The cauliflower stays crunchy and the sauce is very lemony. My father doesn't like cooked cauliflower, but this he liked very much.

The recipe is from Best Ever Indian Cookbook

Ingredients
1 tbsp besan flour (I used wheat flour)
120 ml water
1 tsp chillie powder
1 tbsp ground coriander
1 tsp ground cumin
1 tsp ground turmeric
1 tsp mustard powder
salt, to taste
4 tbsp vegetable oil
6 curry leaves
1 tsp cumin seeds
1 cauliflower, broken up in florets
175 ml coconut milk
juice of 2 lemons
lime wedges, to serve

Method
Put the flour in a little bowl. Add the water, and stir to make a paste. Stir in the chillipowder, korianderpowder, cuminpowder, mustardpowder, turmeric and salt. Stir untill well blended.

Heat the oil in a large frying pan. Add the curry leaves, cumin seeds and spice paste. Cook gently for 5 minutes. Add a little hot water, if it becomes too dry.
Add the coconut milk and cauliflower. Bring to the boil. Reduce the heat and let simmer for 10 minutes. Add the lemon juice, stir well and serve with the lime wedges.

This recipe comes from Best Ever Indian Cookbook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...