zaterdag 31 januari 2009

Rundvlees Vindaloo



Mijn zusje Jacqueline logeerde bij mij dit weekend. We zijn naar Burgers' Zoo geweest, wat niet zo ver van mijn huis is. Hetis lang geleden dat ik er ben geweest en het was heel leuk. Daarna had ik niet veel zin lang in de keuken te staan. Gelukkig had ik dat al van tevoren bedacht en had deze Vindaloo uit de vriezer gehaald.

Deze Vindaloo is niet zo heet. Als je het heter wilt, verhoog dan de hoeveelheid peperkorrels en chilliepepers. Dit recept is genoeg voor 10 mensen. Dus, maak er veel van en vries in wat je niet opeet.

Het recept is van Best Ever Indian Cookbook



Ingredienten
1,5 kg runderstoofvlees,in blokjes (bijv. sukadelappen)
1 el komijnzaadjes
4 gedroogde rode chilipepers
1 tl zwarte peperkorrels
1 tl foenigriekzaadjes
1 tl zwarte mosterdzaadjes
zaadjes van 5 groene kardemompeulen
½ tl zout
½ tl suiker
60 ml witte wijnazijn
2 el olie
1 grote ui
2,5 cm verse gemberwortel, geraspt
1 teentje knoflook
2 tl gemalen koriander
½ tl gemalen kurkuma
rijst, voor erbij

Bereiding
Maal de komijnzaadjes, chilipepers, peperkorrels, kardemomzaadjes, foenigriekzaadjes en mosterdzaadjes in een vijzel of specerijenmolen tot een fijn poeder.
Verhit 1 el van de olie en bak de ui tot ze zacht is.
Doe de ui, met de gemalen specerijen, azijn, zout en suiker in een keukenmachine en maal tot een grove pasta.
Verhit de rest van de olie en bak de vleesblokjes in een grote pan, tot ze lichtbruin zijn. Haal ze uit de pan.
Doe de gember en knoflook in de pan en bak een minuutje. Roer de gemalen koriander en kurkuma toe en bak nog een minuutje mee.
Voeg de kruidenpasta toe en bak een paar minuten.
Voeg het vlees, met 300 ml water toe. Dek de pan af en laat 2 uur sudderen tot het vlees gaar is. Serveer met rijst.

Beef Vindaloo

My sister Jacqueline was staying with me this weekend. We visited Burgers' Zoo, which is not far from my home. It has been a long time since I've been there, and it was very nice. After that, I didn't feel like having to stay in the kitchen for long. Luckily, I had foreseen this, and had put this Vindaloo from my freezer into my refridgerator to defrost overnight.

This is not a very hot Vindaloo. If you like it hotter, increase the amount of peppercorns and chillies. This recipe serves 10 people. So, cook it for a crowd, or store some in the freezer, as I did.

The recipes is from Best Ever Indian Cookbook

Ingredients
1,5 kg stewing beef, cubed
1 tbsp cumin seeds
4 dried red chillies
1 tsp black peppercorns
1 tsp fenugreek seeds
1 tsp black mustard seeds
seeds from 5 green cardamom pods
½ tsp salt
½ tsp sugar
60 ml (4 tbsp) white wine vinegar
2 tbsp oil
1 large onion
2,5 cm fresh root ginger, finely chopped
1 garlic clove
2 tsp ground coriander
½ tsp ground turmeric
rice, to server

Method
Put the cumin seeds, chillies, peppercorns, cardamom seeds, fenugreek seeds and mustard seeds in a spice grinder and grind to a fine powder.
Heat 1 tbsp of oil and fry the onion until soft.
Put the onion, grinded spices, vinegar, salt and sugar in a food processor en process to a coarse paste
Heat the remaining oil and fry the meat cubes in al large pan, until lightly browned. Remove from the pan.
Add the ginger and garlic to the pan and fry for a minute. Stir in the ground coriander and turmeric and fry another minute.
And the spice paste and fry for a few minutes.
Add the beef, along with 300 ml of water. Cover and simmer for 2 hours until the meat is tender. Serve with rice.

I served it with Cauliflower in lemonsauce.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...