vrijdag 24 juli 2009
Kip in Hara Masala saus
Dit leek eerst een fris gerecht met de appel en munt. Het was het toch niet, door de pepers. Het was lekker, voor herhaling vatbaar.
Ingredienten
1 groene appel, bijv. Granny Smith, geschild, in stukjes
4 el verse korianderblaadjes
2 el verse muntblaadjes
120 ml yoghurt
3 el verse roomkaas, zoals ricotta
2 verse groene chilies, zonder zaad en fijngehakt
1 bosje lente-uitjes, in ringetjes
1 tl zout
1 tl suiker
1 tl verse knoflook
1 tl verse gember
1 el olie
200 g kipfilet, in hapklare blokjes
25 g rozijnen (ik heb krenten gebruikt)
Bereiding
Doe appel, 3 el van de koriander, de munt, yoghurt, ricotta, chilies, lente-uitjes, zout, suiker, knoflook en gember in een keukenmachine en maal fijn.
Verhit de olie in een wok en voeg het appelmengsel toe. Bak 2 minuten op laag vuur.
Voeg kipfilet toe en roer. Bak 10-15 minuten tot de kip gaar is.
Roer de rozijnen erdoor. Garneer met de achtergehouden koriander. Lekker met rijst.
Balti Chicken in Hara Masala sauce
This seems to be a fresh dish, becaus of the apple and mint. But it isn't because of the chilies. But it was a nice dish, which I expect te make again.
Ingredients
1 green eating apple, peeled, cored and cut in small cubes
4 tbsp fresh coriander leaves
2 tbsp fresh mint leaves
120 ml yogurt
3 tbsp fromage frais or ricotta
2 fresh green chilies, deseeded and chopped
1 bunch of spring onions, in little rings
1 tsp salt
1 tsp sugar
1 tsp fresh garlic (1 clove)
1 tsp gresh ginger root
1 tbsp oil
200 g chicken breast, in bitesize cubes
25 g raisins, or sultanas
Method
Put apple, 3 tbsp of the coriander leaves, mint leaves, yogurt, ricotta, chilies, spring onions, salt, garlic, sugar en ginger in a food processor and process.
Heat some oil in a large frying pan. Pour in the mixture. Cook for 2 minutes.
Add chicken cubes and cook until done, approx. 10 - 15 minutes.
Stir in the sultanas. Serve with rice and fresh coriander on top.
Labels:
gevogelte / poultry
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten