donderdag 9 juli 2009

Zalmcurry



Lekker stukje zalm, in deze heerlijke currysaus. Het recept komt van De complete keuken van India, door Priya Wrickamasinghe
Ik heb iets minder pepers gebruikt, want ik houd niet van al te heet eten.



Ingredienten
Voor het specerijenmengsel
6 gedroogde chilipepers
1 el komijnzaad
1 tl korianderzaad
1 tl mosterdzaad
¼ tl garam masala
½ tl kurkuma

Voor de curry
3 el olie
1 ui, in ringen
1 rijpe tomaat, in stukjes
2 uien, gesnipperd
8 tenen knoflook, fijngehakt
6 groene chilipepers, fijngehakt
5 cm verse gember
3 el kant-en-klare tamarindepuree
3 el kokosroom
1 kg zalm

Bereiding
Doe de chilipepers, komijnzaad, korianderzaad en mosterdzaad in een specerijenmolen (of een koffiemolen, werkt ook erg goed).
Maal fijn tot poedervorm. Voeg garam masala en kurkuma toe en roer goed door elkaar.

Verhit de olie in een koekenpan. Bak de uiringen bruin. Voeg tomaat, gesnipperde ui, knoflook, chilipeper en gember toe en bak tot het gaar is.
Voeg specerijenmengsel en tamarinde toe en breng aan de kook. Voeg kokosroom toe, breng op smaak met zout.
Doe de vis in de pan en breng alles aan de kook. Laat de vis 5 minuten sudderen, keer de vis en laat nog eens 5 minuten sudderen.
De vis is nu gaar en de saus ingedikt.



Zalmcurry

It's a nice piece of salmon, when made this way with this delicious sauce.
The recipe is from A little taste of India, by Priya Wickramasinghe
I adjusted the amount of chillies, because I do not like it too spicy.

Ingredients
For the spice mix
6 dried chillies
1 tbsp cumin seeds
1 tsp coriander seeds
1 tsp mustard seeds
¼ tsp garam masala
½ tsp turmeric

Voor de curry
3 tbsp oil
1 onion, in rings
1 ripe tomato, chopped
2 onions, chopped
8 cloves of garlic, chopped finely
6 green chillies, chopped
5 cm fresh ginger root
3 tsp ready to use tamarind purée
3 tbsp coconutcream
1 kg salmon

Method
Put the chillies, cumin seeds, coriander seeds and mustard seeds in a spice grinder (or a coffeebeen grinder does the trick well).
Grind into a powder. Add turmeric and garam masala. Mix well.

Heat the oil in a frying pan. Fry the onion rings golden brown. Add tomato, chopped onion, garlic, chillies en ginger and fry for 10 minutes.
Add the spice mix and tamarind, bring to the boil. Add coconut cream and season with salt.
Add the fish and bring everything to the boil. Let simmer for 5 minutes. Turn the fish over and simmer for another 5 minutes.
Now the fish is cooked and the sauce has thickened.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...