dinsdag 21 juli 2009

Sri Lankan Palak Dal





Ingredienten
1,5 kop gele linzen
4 koppen gehakte spinazie
½ tl komijnzaadjes
1 kleine ui, fijngehakt
1 kleine tomaat, fijngehakt
2 gedroogde rode chilipepers
2 teentjes knoflook, gekneusd
1 kaneelstokje van 2,5 cm
½ tl komijnzaadjes
1.5 kop cokosmelk
zout, naar smaak

Bereiding
Week de linzen een uur in 4 koppen water. Kook ze daarna 20 - 25 minuten. Pas op dat ze niet tot pap koken.
Verhit de olie in een koekenpan, voeg de mosterdzaadjes toe. Zodra ze beginnen te springen, voeg kaneel, chilipeper, knoflook, komijnzaadjes en uien toe.
Bak de ui tot ze glazig ziet. Voeg dan de tomaat toe en roer erdoor. Verwarm een minuut mee en voeg de spinazie toe.
Zet het vuur lager en laat de spinazie slinken. Roer net zo lang tot het zich goed mengt met de overige ingredienten in de pan.
Voeg de gekookte linzen toe en meng ze er voorzichtig door. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en voeg kokosmelk en zout toe.
Laat 5 minuten zachtjes koken en haal de pan van het vuur. Dien op met rijst en met een curry van kip of garnalen.

Sri Lankan Palak Dal

I made the recipe I saw on the blog of Cookingandme
For the recipe, I suggest you take a look at that blog.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...