woensdag 14 oktober 2009
Thaise zalmcurry
Dit recept komt uit een oude Tip Culinair. Het gebruikt een kant-en-klaar currymix. Dat maakt het erg simpel, snel, en ik vind het erg lekker.
Dit is wat ik gedaan heb:
Eerst bereidde ik alles voor. Een uitje snipperen, 2 teentjes knoflook fijnsnijden, een krop paksoi in reepjes snijden en 150 g zalm in blokjes snijden. Ik gebruikte zowel de stengels als het groen van de paksoi.
Daarna zette ik 120 g rijst op, want het maken van de curry duurt net zo lang als het koken van de rijst.
Voor de curry bakte ik eerst een ½ el Thaise groene currysaus (ik heb die van het merk O.K., een potje bij de toko gehaald) met de ui en knoflook.
Daar ging 2 dl kokosmelk bij en toen dat kookte voegde ik limoensap (van halve limoen), ½ el Thaise vissaus en de zalmblokjes toe.
Dat moest 2 minuten zachjes koken. Daarna kon de paksoi erbij en die liet ik ook nog even 3 minuten meekoken.
Salmon in Thai curry
This recipe is from Tip Culinair, a Dutch cooking magazine that unfortunately no longer exists. It uses a currymix from a jar, which makes this a very easy dish. It is also delicious! Here is what I did:
First I prepared the ingredients. Chop one onion and 2 cloves of garlic. I sliced one head of pak choi and cubed 150 fresh salmon.
Afther that I started to cook 120 g rice, for the curry takes as long to make as the rice to cook.
For the curry I fried ½ tbsp of green Thai curry mix with the onion and garlic.
I added 200 ml coconutmilk and when that came to the boil, I added lime juice from half a lime, ½ tbsp Thai fishsaus and the salmon.
I let that cook for 2 minutes and then added the pak choi. That cooked for 3 minutes and all was ready.
Labels:
thais,
vis / fish / seafood
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Hi Claudia,
BeantwoordenVerwijderenyou may remember I commented last week on your bread experiment. Well I eventually found out that Paksoi is Pak choi in English.
Vanessa
Vanessa,
BeantwoordenVerwijderenThanks for telling me. As you can see, I changed it.
This recipe sounds so delicious and so unbelievably easy. I want to try it.
BeantwoordenVerwijderen