zondag 10 juni 2012

Banh Xéo



Van de Thaise naar de Vietnamese keuken. Dit is een bekend gerecht uit de Vietnamese keuken. Het wordt ook wel gelukspannenkoekjes genoemd. Ik vond de bereidingswijze in dit boek interessant, omdat eerst een flensje gebakken wordt tot het stolt, en dan ei erbovenop tot dat ook stolt. Dan de vulling erop. Die manier van bereiden kwam ik verder niet tegen.
Deze hoeveelheid beslag maakt 6 pannenkoekjes. Ik had het voor 2 personen gemaakt, maar het was teveel. 2 pannenkoeken per persoon zijn genoeg voor een hoofdgerecht.













Bron:

QR-code naar boodschappenlijst:








Banh Xéo

From Thai cookery to Vietnamese. This is a famous dish from the Vietnamese kitchen. I found the preparation from this book interesting because first you cook the batter, than the egg on top. I haven't seed this anywhere else done this way. I decided to give it a try. As I can't compare now, since this is the first time I prepare this dish, I'll try different way's in the future.
These amounts of ingredients make 6 pancakes. I found that too much for 2 persons. Serve 2 pancakes a person, that's enough for a main course.


1 opmerking:

  1. Mmmm'm, ziet er lekker uit, komt op mijn to-do lijstje, bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...