donderdag 7 juni 2012

Nuoc cham



Heel gemakkelijk te maken, deze typisch Vietnamese saus. Ze past heel goed bij gerechten die een kick kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld Banh Xeo (recept volgt).



Meng de volgende ingrediënten in een kommetje:
  • 1 el rijstazijn
  • 1½ el limoensap
  • 2 el vissaus
  • 2 el water
  • 1 el suiker
  • 1 fijngehakt teentje knoflook
  • 1 fijngehakte rode chili peper
  • 1 el heel fijne wortelblokjes



Bron:

QR-code naar boodschappenlijst:








Nuoc cham

Very easy to make, this typically Vietnamese sauce. It's very good with dishes that can use a little kick. The Banh Xeo (recipe soon), for instance.

Mix the following ingredients in a bowl:

  • 1 tbsp rice vinegar
  • 1½ tbsp lime juice
  • 2 tbsp fish sauce
  • 2 tbsp water
  • 1 tbsp sugar
  • 1 chopped clove of garlic
  • 1 chopped red chili pepper
  • 1 tbsp very finely chopped carrot

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...