dinsdag 3 februari 2009

Pasta met mango, prei en kerrie



Dit is een ideaal gerecht voor doordeweeks, wanneer je niet veel tijd hebt om je maaltijd klaar te maken. Ik moet toegeven dat het gerecht er niet mooi uitziet. De kleuren contrasteren nou niet bepaald, alles is wat gelig wat kleur. Nou, dat is dan jammer, want het is lekker! Voor 2 personen.



Ingredienten
100 g pasta
1 mango
1 dikke prei of 2 dunne
1 tl kerrie
een bekertje (125 ml) zure room
100 g vlees, bijv. varkensreepjes of biefstukreepjes

Bereiding
Snijd de mango in blokjes en de prei in ringetjes.
Kook de pasta.
Bak de prei tot ze zacht is, ca. 10 min.
Voeg het vlees toe en bak tot het niet meer rood ziet.
Roer de kerrie erdoor en laat een minuutje meebakken.
Haal de pan van het vuur en roer dan de zure room erdoor.
Voeg de mango toe en laat goed doorwarmen, maar niet meer koken.
Giet de pasta af en roer erdoor. Dien op.



Pasta with mango, leeks and curry powder

This dish is an ideal dish for weakdays, when you have little time to prepare your meal. I must admit the colors don't look very beautiful. There is no big contrast, the colors are all quite yellowish. Well, that's too bad, because it tastes lovely. This recipe serves two.

Ingredients
100 g pasta
1 mango
1 big leek, or 2 smaller ones
1 tsp curry powder
100 ml sour cream
150 g pork meat, in little stripes or cubes (beef would also work well)

Method
Cook the pasta according to the instructions on the package.
Cube the mango.
Slice the leeks in rings.
Fry the leeks on a low-middle heat until soft.
Add the meat and fry until the color is no longer red.
Add the curry powder, stir and fry for one minute.
Add the sour cream en let warm through.

Add the pasta to the sauce, stir until well combined and serve.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...