zaterdag 27 juni 2009
Nasi goreng
Goreng betekent 'gebakken' en dat gebeurt met deze nasi. Ik vond hem erg lekker. Het combineerde goed met saté babi.
Ingredienten
Voor 2 personen
2 eieren
75 g garnalen
100 g varkensvlees, bijv. varkensfilet
1 ui
1 teen knoflook
½ tl trassi (garnalenpasta)
1 kop rijst (ca. 100 g)
2 preien
1 el ketjap manis
Bereiding
Kook de rijst in 15 minuten gaar.
Kluts de eieren en bak er twee omeletten van. Breng op smaak met zout en peper. Laat ze afkoelen en snijd ze in reepjes.
Snijd het garnalenvlees in stukjes, en ook het varkensvlees.
Snijd de prei in ringetjes en snipper de ui.
Pureer in een keukenmachine de ui, knoflook en trassi.
Bak de uimassa in wat olie gaar. Voeg garnalen en varkensvlees toe en bak al roerend gaar. Voeg de rijst toe met de prei en schep goed om. Roer vlak voor het serveren de ketjap erdoor. Serveer met de omeletreepjes.
Nasi goreng
Goreng means 'fried' and that's what you do with this rice. It's the indonesian egg fried rice, although the egg is served on top. The combination with the saté babi was very good.
Ingredients
Voor 2 personen
2 eggs
75 g gambas
100 g pork meat
1 onion
1 clove of garlic
½ tsp trassi (shrimp paste)
1 cup of rice( approx. 100 g)
2 leeks
1 tbsp ketjap manis (sweet indonesian soy sauce)
Method
Beat the eggs and fry two omelets. Let cool and cut into strips.
Cook the rice 15 minutes until done.
Cut the gambas and pork meat in little cubes.
Slice the leeks in little rings, chop the onion.
In a food processor blend the onion, garlic and trassi.
Heat a little oil and fry the onion mixture.
Add the gambas and pork and cook until done.
Add the rice and leeks, and let heat through.
At the last moment before serving, stir in the ketjap.
Serve with the eggs layered on top.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten