zaterdag 6 juni 2009
Lahmaçun
Dit gerecht wordt in Nederland ook wel Turkse pizza genoemd. Dit is de eerste keer dat ik dit gemaakt heb en ik vond het erg lekker. Gelukkig was mijn echtgenoot het ermee eens. Ik heb mijn standaard pizzadeeg gebruikt.
Ingredienten
Voor 2 personen
Voor het deeg
150 g bloem
¼ tl gist
½ tl zout
1 el olijfolie
90 ml water
Voor de vulling
150 g gehakt
½ groene paprika
1 grote ui
1 dikke teen knoflook
1 tomaat
1 el tomatenpuree
1 tl paprikapoeder
zout en peper
bosje peterselie
Bereiding
Verhit de oven voor op 220°C. Liefst met een baksteen erin. Een bakblik meeverwarmen kan ook.
Voor het deeg
Meng de bloem, gist en zout. Giet het water en olijfolie erbij. Meng tot een homogene massa en kneed een paar minuten tot het elastische aanvoelt.
Laat rijzen in een afgedekte, ingevette kom. Verdeel in tweëen. Rol een van de deegstukken uit tot een dunne lap.
Voor de vulling
Hak de peterselie fijn. Snipper de ui fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes.
Snij de tomaat in blokjes. Doe het gehakt samen met de overige ingredienten in een kom en meng tot het 'pakt'. Voeg eventueel een eetlepel water toe. Bedek een uitgerolde deeglap met de helft van de vulling.
Bak de Lahmaçun 10 minuten. Herhaal met de rest van het deeg en vulling.
Tip: Verdeel de eerste lahmaçun in tweëen en serveer ieder een deel. Terwijl je eet kun je de tweede lahmaçun bakken.
Lahmaçun
In Dutch we call this Turkish pizza. This is the first time I made this and I liked it very much. Fortunately, so did hubby.
Ingredients
Serves 2
For the dough
150 all purpose wheat flour
¼ tsp instant yeast
½ tsp salt
1 tbsp olive oil
90 ml water
For the filling
150 g minced meat
½ green bell pepper
1 large onion
1 fat clove of garlic
1 tomato
1 tbsp tomato purée
1 tsp paprika
salt and pepper
bunch of parsley
Method
Preheat the oven to 220°C.
For the dough
Mix the flour, yeast and salt. Add in the water and oil and mix until well combines. Knead for a few minutes until it feels soft and pliable. Put the dough in an oiled bowl and cover. Let rise until doubled in size. Divide in two. Roll it out thinly, Italian pizza style.
For the filling
Chop the parseley and onion finely. Chop the bell pepper and tomato in small cubes. Mix the minced meat with the rest of the ingredients. Mix until well combines. You can add a tablespoon of water if needed.
Spread half of the filling over one piece of rolled-out dough. Put in the oven and cook for 10 minutes.
Slice in two pieces, and serve each person one piece. While eating, cook the second lahmaçun.
Labels:
gehakt / minced_meat
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten